tiistai 25. maaliskuuta 2008

Lohikeitto

Perinteinen mökkieväs. Sopii niin kesään kuin talveenkin.
Ja ohessa nautitaan saaristolaisleipää graavilohen kera.


Kermainen lohikeitto
  • 400 g perunaa
  • 300 g lohta kuutioina
  • 2 rkl silputtua sipulia
  • 1 rkl voita
  • 2 l vettä
  • 2 dl kermaa
  • 1 tl suolaa
  • 3 rkl tilliä
  • valkopippuria
  • 50 g voita
Kuullota silputtu sipuli voissa padan pohjalla. Kuori ja kuutioi perunat, lisää kattilaan, kaada vesi päälle ja mausta suolalla.
Keitä 20 minuuttia. Lisää kerma, tilli, ripaus valkopippuria ja lohikuutiot. Anna kiehua 3-4 minuuttia.
Lisää voi, koristele tillillä ja tarjoa.

Ja jälkiruoaksi, iltapalaksi tai vaikka aamiaiseksi voissa paistettuja lettusia kuningatarhillon ja kermavaahdon kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti